УЗД дитини у Медичному центрі «Аделіз»

Медичний центр «Аделіз» пропонує такі види УЗД для дітей

1. Дослідження головного мозку - дозволяє оцінити загальний стан мозку дитини. УЗД голови новонародженого (нейросонографія) найрезультативніше при «відкритому» джерельці. Показаннями в такому випадку будуть передчасні пологи, внутрішньоутробна гіпоксія, наявність симптомів розвитку неврологічних захворювань і підозра на інфікування плоду.
2. Ультразвукове дослідження шийного відділу в «медичному центрі «Аделіз» в м. Києві. Його рекомендують робити при підозрі на кривошию та наявність родової травми в шийному відділі хребта.
3. УЗД серця в м.Києві – одне з найбільш важливих обстежень, що дозволяє виявити вроджені вади органа. Крім того, метод допоможе фахівцю дослідити структуру серця і відстежити його роботу в режимі реального часу. Зробити УЗД серця дитині можуть прямо в пологовому будинку.
4. Дослідження органів черевної порожнини проводиться в плановому порядку дітям о 3 місяців. УЗД потрібне для виявлення вроджених вад та функціональних порушень.
5. УЗД кульшових суглобів у немовлят проводиться за підозри на дисплазію кульшового суглоба, а також вивихи та підвивихи. У плановому порядку це обстеження показано всім малюкам до 3 місяців.
6. УЗД вилочкової залози і органів малого тазу не є обов'язковим. Їх призначають тільки в разі порушень у роботі імунної системи та при вроджених вадах розвитку.
Інші УЗД дітям до року рекомендують у разі необхідності.

Особливості проведення УЗД дітям в «Медичному центрі «Аделіз»
Важливо враховувати особливості віку і той факт, що багато діток бояться будь-яких медичних процедур. Виходячи з цього, радимо звернути увагу на деякі моменти для того, УЗД не стало для малюка психологічною травмою. Наші спеціалісти «Медичного центру «Аделіз» потурбуються про те, щоб Вашій дитині було комфортно і небоязко, а батькам спокійно!
Отже, для створення сприятливого клімату під час діагностики рекомендуємо:
1. проводити дослідження в присутності мами (УЗД головного мозку немовляті можна зробити під час годування грудьми);
2. намагатися мінімально розкривати тіло малюка (в одязі діти відчувають себе більш захищеними);
3. перед процедурою маленькому пацієнту можна дати в руки датчик і показати екран, назвавши його «телевізором»;
4. саме дослідження проводити у формі гри;
5. після УЗД можна «заохотити» малюка (нова іграшка, солодощі та інше).

Наведені рекомендації допоможуть вам отримати максимально точні результати і зберегти нервову систему малюка.

ЗАПИС НА ПРИЙОМ

Unable to locate.
To automatically locate, allow access to your location data.